Andromeda Achiaa

Andromeda Achiaa

Afstudeerstudent

Momenteel is Andromeda, bachelorstudent Tourism Management aan Hogeschool Inholland, bezig met een afstudeeropdracht binnen het Urban Leisure & Tourism Lab Amsterdam. Zij wordt hierbij begeleid door lab lead Roos Gerritsma en leerregisseur Zac Woolfitt.

Haar opdracht is om een ​​leisure product voor Amsterdam Noord te creëren, dat van waarde kan zijn voor de wijk en mee te bouwen aan het winkelcentrum Buikslotermeerplein als het hart van Noord. Een simpel concept als de verhalenbank is wat Andromeda aan het ontwikkelen is. Een bank waar alle ongehoorde, inspirerende, mooie herinneringen en gemeenschapsverhalen van de Noorderlingen zelf te horen zijn. Allemaal op één plek.

“Een product dat mensen kan samenbrengen. Storytelling is hiervoor een belangrijk hulpmiddel.”

3 vraag aan Andromeda

Welke aandachtspunten vind je belangrijk voor Amsterdam als toeristen- en vrijetijdsstad?
Om de originaliteit van de stad te aanschouwen. Innoveren en optimaliseren is goed, maar niet ten koste van de bewoner en de natuurlijke ecosystemen van de stad.

Wat zou jij willen bijdragen aan onze learning community hier in Amsterdam Noord (en omgeving)?
Om een ​​product te maken dat alle Noorderlingen past. Een product dat mensen kan samenbrengen. Storytelling is hiervoor een belangrijk hulpmiddel. Maar ook om te luisteren naar de wensen van mensen. Bekijk dingen vanuit een ander perspectief om een ​​duidelijk beeld te krijgen.

Wat is jouw favoriete plek in Amsterdam Noord en waarom?
Ik heb geen favoriete plek. Ik hou van Noord in het algemeen. Iedere wijk heeft zijn eigen karakter. Voor historisch uitzicht ga je naar Tuindorp, en als je een beetje creatief bent, bezoek je het NDSM-terrein, en voor biologisch winkelen ga ik naar Mosplein/Van de Pekbuurt.

Terug naar het overzicht