Zac Woolfitt

Zac Woolfitt

Leerregisseur en coach

Volgens collega’s is Zac een ‘mega expert in flipping the classroom’. Hij staat altijd open voor allerlei nieuwe manieren van leren en zijn passie bestaat dan ook uit het onderzoeken van deze ’teaching & learning landscape’ en de rollen die verschillende technologien hierin kunnen spelen. In zijn blog www.zacwoolfitt.blogspot.com deelt hij regelmatig zijn nieuwe inzichten. Ook leuk om te weten: Zac heeft eerder als tour guide gewerkt en is zo bij de opleiding Tourism Management aan de Inholland Hogeschool en dus uiteindelijk ook bij het Lab terechtgekomen.

5 vragen aan Zac…

Wat heb je gestudeerd?

Ik volgde de middelbare school in Londen en voor mijn bachelors studeerde ik Creative Writing aan de Sheffield Polytechnic. Meer recent heb ik mijn Masters in Education and Innovation afgerond met een focus op het helpen van leraren om video te gebruiken in hun onderwijs.

Wat voeg jij toe aan de leergemeenschap die het lab is?

Ten eerste 100% vertrouwen en geloof in de creatieve krachten van onze young professionals (studenten). Het creëren en bevorderen van een gemeenschap van experimenten waarin we samen leren, openstaan voor nieuwe ideeën en onderweg plezier hebben.

Wat is je lievelingsplek in Amsterdam-Noord?

Sinds 2007 ga ik naar Het Twiske waar we een hele oude ‘Sta Caravan’ bezitten. En ruim voordat het cool werd, was ik een enorme fan van buikslotermeerplein, omdat het een echte plek is die (nog) niet gentrified is en waar de ruwe randjes van het authentieke Amsterdam nog zichtbaar zijn.

Maak deze zin af: vrije tijd en recreatie betekenen voor mij…

…vrijheid en ruimte hebben om jezelf te verkennen in een omgeving naar keuze.

Welke factoren zijn volgens u essentieel voor de positieve ontwikkeling van de toerisme-, recreatie- en evenementensector?

De sector moet enorm flexibel zijn om zichzelf opnieuw uit te vinden op manieren die betekenisvol zijn voor de klant, regeneratief voor onze planeet en financieel haalbaar voor de bedrijven. Een verdorven probleem! Daarom hebben we er onze beste geesten op gezet (onze young professionals).

Terug naar het overzicht