Zac Woolfitt

Zac Woolfitt

Leerregisseur en coach

Volgens collega’s is Zac een ‘mega expert in flipping the classroom’. Hij staat altijd open voor allerlei nieuwe manieren van leren en zijn passie bestaat dan ook uit het onderzoeken van deze ’teaching & learning landscape’ en de rollen die verschillende technologien hierin kunnen spelen. In zijn blog www.zacwoolfitt.blogspot.com deelt hij regelmatig zijn nieuwe inzichten. Ook leuk om te weten: Zac heeft eerder als tour guide gewerkt en is zo bij de opleiding Tourism Management van Hogeschool Inholland en dus uiteindelijk ook bij ons lab terechtgekomen.

Ik heb 100% vertrouwen en geloof in de creatieve krachten van onze young professionals (studenten). 

5 vragen aan Zac

 

1. Welke focuspunten vind jij belangrijk voor Amsterdam als toeristische en vrijetijdsstad?
Amsterdam moet doorgaan met het afstappen van “red light” toerisme en en vrijgezellenfeesten. Het zal altijd deel uitmaken van de identiteit van de stad, maar het zou goed zijn als andere aspecten naar voren kunnen komen.

2. Wat wil jij bijdragen aan onze learning community hier in Amsterdam Noord (en omgeving)?
Ten eerste 100% vertrouwen en geloof in de creatieve krachten van onze young professionals (studenten). Het creëren en bevorderen van een gemeenschap van experimenten waarin we samen leren, openstaan voor nieuwe ideeën en onderweg plezier hebben.

3. Wat is je favoriete plek in Amsterdam Noord en waarom?
Het klinkt misschien vreemd, maar ik ben echt een grote fan van het Buikslotermeerplein. Ik kom hier sinds 2007 en ik heb het altijd een plek gevonden waar echte mensen hun dagelijkse leven leiden. Hoewel er niet veel glamour aan is, brengt de nieuwe metro van meerdere miljoenen euro’s je in een paar minuten naar het centraal station. In BSMP is er een mix van internationale achtergronden en inkomens. Ik zag de Nederlandse minister van Financiën een keer in de rij staan ​​bij Etos om luiers voor zijn kind te kopen en hij ging er helemaal in op.

4. Met welke Noorderling zou jij graag een kopje koffie willen drinken?
Onze dierbare oud-collega Karin Bras, die helaas in 2014 overleed in MH17, is geboren nabij het Vliegenbos. Ze was een grote fan van Noord en een trotse vertegenwoordiger van dit deel van de stad. Ik zou graag de kans krijgen om een ​​kop koffie te drinken en bij te kletsen om haar mening te horen over de ontwikkelingen in Noord in de afgelopen 10 jaar.

5. Welke tip heb je voor het ULT Lab om de samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en het werkveld te verbeteren?
Blijven uitbreiden en voortbouwen op ons netwerk van lokale belanghebbenden en partners. Van jonge kinderen tot de oudste bewoners. Zorgen dat we op lokaal niveau relevant zijn en dat we op meerdere niveaus waarde toevoegen aan de gemeenschap, zodat ons onderwijs, onderzoek en onze banden met lokale bedrijven elkaar versterken.

Terug naar het overzicht