Claudia Mayer

Claudia Mayer

Leercoach en leerregisseur

“Ik draag geen oplossingen aan”

Naast Creative Business docent bij Inholland, werkt Claudia Mayer ook als business coach voor ontwerpers. Voor het lab coacht zij zowel studenten als andere leercoaches bij het opzetten en uitvoeren van projecten. Als echte design thinker daagt zij studenten uit hun eigen weg vinden. “Ik beantwoord vragen met vragen, ik moet echt op mijn handen zitten; de kunst is vooral geen oplossingen aan te dragen. Bovendien staat het antwoord nooit van te voren vast. John Tielman verwoordde dat zo mooi: “We are building a ship while we are sailing.”

5 vragen aan Claudia…

 

Wat heb je gestudeerd?

Ik heb bedrijfskunde gestudeerd in Oostenrijk. Ik werd altijd al getriggerd door creativiteit en heb marketing als specialisme gekozen. Later heb ik in een groot bedrijf gewerkt samen met architecten en ontwerpers. Naast mijn baan bij Inholland heb ik mijn eigen bedrijf als business coach voor designers, waarbij ik designers ondersteun in marketing en sales.

Wat voeg jij toe aan de leergemeenschap die het lab is?

Ik heb kennis van het design thinking proces omdat ik van de opleiding Creative Business kom. Daarnaast heb ik een module mee ontwikkeld in Den Haag, met zogenoemde climbs, tools en techniek. Mijn soft skills zijn positiviteit, de lol van het niet weten, humor en mijn manier van ‘trusting the process’.

Wat is je lievelingsplek in Amsterdam Noord?

De Tolhuistuin.

Maak deze zin af: vrije tijd en recreatie betekenen voor mij…

…iets anders doen, iets anders zien, een combinatie van ontspanning en inspiratie.

Welke dingen zijn belangrijk voor een positieve ontwikkeling van de sector toerisme, recreatie en events?

Waardecreatie, duurzaamheid en ondernemerschap. Het commerciële businessmodel moet kloppen. Met duurzaamheid bedoel ik dat het langdurend klopt voor de mensen maar ook voor de natuur en voor alle betrokkenen. Dus geen uitputting van resources: het moet een geven en nemen zijn, het moet in balans zijn.

Terug naar het overzicht