Babet de Hoon

Babet werkt sinds 2021 als docent bij de opleiding Leisure & Events Management van Hogeschool Inholland en sinds september 2022 bij het Urban Leisure & Tourism Lab Amsterdam. Als jongste lid van ons team zorgt zij voor nieuwe energie in het lab!

De expertise van Babet ligt op het gebied van design-based research, wat ook haar focus is binnen zowel het lab als haar werkzaamheden voor de opleiding. Zij is betrokken bij het afstuderen en diverse projecten binnen de opleiding en vervult de rol van Erasmus Coördinator. Naast haar werk als docent is Babet ook eigenaar van een onderzoeksbureau dat zich richt op het verduurzamen van toerisme en recreatie in Nederland. Dit sluit naadloos aan op de thema’s waar we in het lab mee bezig zijn, en op deze manier kan Babet haar praktijkervaring inzetten om studenten relevante voorbeelden te geven.

“Zoek naar de juiste balans tussen drie belangrijke focuspunten: het milieu, de economie en het sociale welzijn.”

3 vragen aan Babet

1. Welke focuspunten vind jij belangrijk voor Amsterdam als toeristische en vrijetijdsstad?
In mijn ogen is het belangrijk om te zoeken naar de juiste balans tussen drie belangrijke focuspunten: het milieu, de economie en het sociale welzijn. Toerisme is onlosmakelijk verbonden met de omgeving en daarmee met onze leefomgeving. Dit betekent dat toerisme aan de ene kant afhankelijk is van de omgeving, maar aan de andere kant ook een impact heeft op de omgeving. Als we dit op een regeneratieve manier benaderen kunnen we een balans vinden die voor zowel het social welzijn als het milieu wenselijk zijn. Toerisme kan een verbinding creëren tussen bezoekers en lokale bewoners, wat kan leiden tot vergrote toeristische ervaringen en de betekenis hiervan.

2. Wat is je favoriete plek in Amsterdam Noord en waarom?
Mijn favoriete plek in Amsterdam Noord is niet zo zeer één plek, maar de route van CS pont naar Buikslotermeerplein geeft mij altijd een heel rustgevend gevoel.

3. Welke tip heb je voor het ULT Lab om de samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en het werkveld te verbeteren?
Mijn grootste les in het lab en binnen design-based onderzoek is: blijf experimenteren en vooral spelen. Op die manier komen de meest creatieve ideeën naar boven.

Terug naar het overzicht