Eva Nieuwkoop

Eva Nieuwkoop

Afstudeer student - University of Glasgow

Eva heeft het ULT Lab Amsterdam gevonden na een zoektocht op het internet. Zij woont tijdelijk in het buitenland en wil afstuderen op hoe we in Nederland/Amsterdam werken met vormen van toerisme die willen bijdragen aan de buurt. Eva schrijft een Masters scriptie over “community based tourism” – en gaat op zoek naar wat bewoners en ondernemers vinden van het opzetten van kleinschalige vormen van toerisme in Amsterdam Noord. Ook zal zij in gesprek gaan met onze studenten en het labteam om meer te weten over welke bijdrage we als ULT Lab geven aan Noord.

1. Wat is je favoriete plek in Amsterdam Noord en waarom?
Mijn favoriete plek in Noord is niet echt één plek, maar ik vind het heerlijk om langs de Buiksloterdijk te lopen. Het gebied is supergroen en de huizen zijn prachtig. Het is vooral leuk als de zon schijnt en je de buren met elkaar ziet praten en genieten van een biertje in hun voortuin! Je krijgt er echt een gemeenschapsgevoel.

2. Wat wil je bijdragen aan onze leergemeenschap hier in Amsterdam Noord (en omgeving)?
Ik draag bij aan het onderzoek naar Amsterdam Noord op een meer theoretische manier dan de studenten van InHolland, maar ik hoop dat mijn onderzoek bijdraagt aan toekomstig onderzoek en projecten over community-based initiatieven. Over het algemeen wordt het meeste onderzoek naar dit onderwerp uitgevoerd in landelijke gebieden of eilandbestemmingen. Ik heb het gevoel dat er een gebrek is aan wetenschappelijk onderzoek naar community-based toerisme in stedelijke gebieden, dus ik hoop meer aandacht te vestigen op de verschillende mogelijkheden voor duurzaam toerisme buiten het toeristische centrum van Amsterdam.

3. Maak deze zin af: voor mij betekenen vrije tijd en recreatie…
Alles! Veel mensen die er niet in studeren, beseffen het niet per se, maar toerisme en recreatie zijn nauw verbonden met zoveel aspecten van ons dagelijks leven. Het is ongelooflijk belangrijk voor de economie, het is nauw verbonden met onze cultuur en gemeenschap en het kan een enorme positieve invloed hebben op ons welzijn en de kwaliteit van leven. Onze wereld zou behoorlijk somber zijn zonder toerisme of vrije tijd, naar mijn mening!

Terug naar het overzicht