Learning in a living lab

Knowing what to do when you don’t know what to do

Dit jaar heeft onze leerregisseur Zac Woolfitt samen met collega Mirthe van den Hee (Hogeschool Inholland), Lieven Desomviele en Isabelle Vandevyvere (Artevelde Hogeschool Gent, België) een boek geschreven over leren in een living lab.

De samenleving wordt geconfronteerd met een aantal problemen met zoveel onderling afhankelijke factoren dat ze onmogelijk lijken op te lossen. Om oplossingen te vinden voor deze slechte problemen heeft de wereld de samenwerking nodig van creatieve probleemoplossers uit verschillende disciplines, mensen die ‘weten wat ze moeten doen als ze niet weten wat ze moeten doen’. Het hoger onderwijs heeft een omgeving gecreëerd waarin deze probleemoplossers samenkomen: een living lab.

Labonderwijs vindt plaats in een real-life context, waar een aantal probleemoplossers met verschillende achtergronden onderzoeken, ontwikkelen, leren en innoveren in samenwerking met eindgebruikers van deelnemers. Creativiteit, toekomstige vaardigheden, onderzoek, interdisciplinair leren, leiderschap, zelfmanagement, werken en leren in teamverband, assessment… Dit alles en meer wordt in dit boek onderzocht, zodat iedereen kan leren over ‘leren in een living lab’.

Ben jij klaar om deze wereld te betreden waar talloze opties zijn? Kom met ons mee en leer over de transformerende kracht van Living Labs, plekken waar verbeelding en realiteit elkaar ontmoeten en waar nieuwe ideeën tot leven komen. Welkom in de toekomst!

Vanaf februari 2024 is ‘Learning in a living lab’ in paperback verkrijgbaar via uitgeverij Owl Press (ISBN: 9789464778007).