De Welkom in Noord tour in praktijk!

De Welkom in Noord tour in praktijk!

De eerste tour, die door onze studenten van het Urban Leisure & Tourism Lab het afgelopen jaar ontwikkeld is, is in praktijk gebracht!

Tijdens een werkbezoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP), bij buurtinitiatieven in Amsterdam-Noord, brachten zij ook een bezoek aan de Modestraat Amsterdam – de thuisbasis van ons Lab.

Daar vertelde onze partner, Marcelle Miles van Stichting Warm Welkom, hoe zij nieuwkomers en statushouders wegwijs maken in hun nieuwe buurt. Lablead Roos Gerritsma, Urban Leisure & Tourism Lab student Tessa en ingeburgerde nieuwkomer Ali vertelden over de tour voor nieuwkomers die zij hebben ontwikkeld: een rondleiding langs plekken voor ontmoeting en verbinding.

De “Welkom in Noord-Tour”:
Tijdens deze tour krijgt iedereen een canvas tas met benodigde spullen, zoals genummerde kaartjes waarop staat aangegeven waar je als eerste heen moet lopen, inclusief een routebeschrijving. Op elke locatie tijdens de tour leest een deelnemer een kaartje voor met informatie over de plek. Bijvoorbeeld: bij de Modestraat krijg je informatie over wat deze locatie bijzonder maakt. Daarnaast staan op de kaartjes vragen die je onderweg aan elkaar kunt stellen, om het gesprek op gang te brengen en nieuwe mensen te leren kennen.
Bonus: de tas mag je houden als blijvende herinnering en om naamsbekendheid te creëren. Hierdoor kun je de tour later nog eens zelf lopen of samen met een vriend(in)!

30 juni 2024