Babet de Hoon over regeneratief toerisme

Babet de Hoon over regeneratief toerisme

Als voormalig leercoach bij het ULT Lab Amsterdam is Babet de Hoon voor ons geen onbekende. Ondanks haar nieuwe drukke leven op de eco-boerderij “A Quinta da Lage”, vond ze toch nog de tijd onze studenten online een gastcollege te geven.

Babet deelde  haar ervaringen en inzichten over het regeneratieve leven op deze eco-boerderij, gelegen in het binnenland van Portugal. Haar verhaal is een krachtig voorbeeld hoe we in samenwerking met de natuur een duurzame(re) en veerkrachtige(re) wereld kunnen creëren.

De principes die Babet benadrukte, resoneren sterk met de kernwaarden van ons Urban Leisure & Tourism Lab Amsterdam.

1️) Verbinding tussen mensen en hun omgeving: zij benadrukte het belang van het begrijpen en respecteren van onze omgeving en hoe dit leidt tot een diepere verbinding met de gemeenschap en met de plaats zelf.
2️) Een gedeeld doel: Babet illustreerde hoe een gedeelde visie en doel mensen kunnen verenigen en mobiliseren in de richting van positieve verandering.
3️) Groei, bloei en veerkracht: Babet toonde aan hoe regeneratieve projecten niet alleen de natuur revitaliseren, maar ook menselijke welvaart en veerkracht bevorderen.

Zie ook: Babet de Hoon – Urban Leisure & Tourism Lab Amsterdam

20 maart 2024