ULT Lab is lid van ENOLL

ULT Lab is lid van ENOLL

Het Urban Leisure & Tourism Lab Amsterdam én Rotterdam is geaccrediteerd als lid van het Europese Netwerk van Living Labs (ENoLL). Daarmee zijn wij het eerste lab gericht op toerisme en leisure dat is toegelaten tot dit netwerk, een bijzondere prestatie! ENoLL is de internationale, onafhankelijke non-profit organisatie van erkende Living Labs. Hun doel is het bevorderen van de wereldwijde ontwikkeling van Living Labs als open innovatie-ecosystemen op basis van co-creatie en grens- en sectoroverschrijdende samenwerking. In hun beoordeling van het ULTL zegt het ENoLL: “Het ULT lab heeft een sterk en inclusief governancemodel en weet op doeltreffende wijze veel verschillende stakeholders te betrekken. Hun uitgebreide ervaring met het opzetten en leiden van een living lab wordt onderbouwd met overtuigende bewijzen.”

Vanuit het Kenniscentrum Creative Business van Hogeschool Inholland is als eerste voor het Urban Leisure & Tourism Lab een aanvraag gedaan voor accreditatie door ENoLL met het doel om ervaring op te doen met het lidmaatschap van het netwerk: wat kunnen we bijdragen aan het netwerk en wat levert het ons op? Met deze ervaring kunnen we kijken of het ook voor de andere labs binnen ons domein zinvol kan zijn om een lidmaatschap aan te vragen.

Ik ben trots dat wij als eerste lab op het gebied van leisure en toerisme zijn toegelaten tot ENoLL. Het is een erkenning voor ons werk van de afgelopen jaren en onze living lab methodieken. We hopen dat het lidmaatschap leidt tot nieuwe (inter)nationale projecten en partners, waarmee we kennis kunnen ontwikkelen, ook samen met onze studenten.

Ko Koens, lector New Urban Tourism, Hogeschool Inholland

Peggy van Schijndel, manager van het Kenniscentrum Creative Business: “Ik ben trots op de collega’s en partners die deze living labs al jarenlang mooie leer- en ontwikkelomgevingen laten zijn, op de studenten die ieder studiejaar opnieuw laten zien welke waardevolle bijdragen ze bieden, en op de unieke combinatie van expertises die we binnen het Kenniscentrum Creative Business inzetten in het onderzoek in deze living labs: op het gebied van systemisch co-design én op het gebied van regeneratieve placemaking en duurzaam toerisme. De vraagstukken zijn groot en complex, en de behoefte dat wij daar vanuit praktijkgericht onderzoek aan bijdragen voelen we iedere dag. Ik heb er alle vertrouwen in dat lidmaatschap van ENoLL ons gaat helpen naar een volgende fase te groeien!”

12 februari 2024