Binnen het ULT-lab bruist ons Productiehuis van activiteit!

Binnen het ULT-lab bruist ons Productiehuis van activiteit!

Dit semester draaien we de pilot van ons Productiehuis, waarbij we onderzoeken hoe we prototypes een stapje dichter bij daadwerkelijke implementatie kunnen brengen. Studenten bedenken talloze concepten en maken vaak prototypes, maar te vaak belanden deze na het semester op de plank. Dat is zonde!

Een mooi voorbeeld van een concept waarvan concreet het prototype wordt gerealiseerd is het Buurtboek (zie foto’s). Lab-learners (studenten van het ULT-lab) hebben in opdracht van een van onze stakeholders een concept ontwikkeld voor een creatief non-digitaal communicatiemiddel. Zo kunnen bewoners en bezoekers van het Buikslotermeerplein geïnformeerd worden over evenementen en bijeenkomsten, met als doel hun betrokkenheid bij de lokale gemeenschap te vergroten.

Deze inspanningen worden ondersteund door het Productiehuis van het ULT-lab, dat niet alleen inspirerende concepten van Lab learners tot leven brengt, maar ook samenwerkingen aangaat met netwerkpartners, stakeholders en onderwijsinstellingen als bruggenbouwers. Deze synergie tussen studenten, externe partijen en de gemeenschap speelt een essentiële rol in het versterken van onze banden en het vergroten van de impact van onze projecten.
Door nauw samen te werken kunnen afstudeerstudenten concepten verder ontwikkelen, implementeren en opschalen, wat resulteert in een positieve verandering in de stedelijke omgeving en een betere toekomst voor onze gemeenschappen.

Zie voor ontwerp: Boven ’t IJ_boek_V3
In de pers:
Buurtboek bindmiddel Buikslotermeerplein

20 mei 2024