Lab verwelkomt nieuwe collega: Ellen Bulthuis

Lab verwelkomt nieuwe collega: Ellen Bulthuis

Per februari start Ellen Bulthuis als labcoördinator van het Urban Leisure & Tourism Lab Amsterdam. Zij volgt Jolanda Möller op. Vanwege extra werkzaamheden en projecten binnen haar andere functie als adviseur onderwijslogistiek kan Jolanda niet langer beide banen combineren.

Wij zijn erg blij met de komst van Ellen, vanwege haar expertise op het gebied van toeristisch beleid in Amsterdam.

Wie is Ellen?

Als geboren en getogen Amsterdammer ken ik de stad op mijn duimpje. Ik woon nu hartje Amsterdam en centraler kan bijna niet: op een schip in het Oosterdok. Ik kan Amsterdam Noord bijna zien liggen vanaf mijn huis.

Na jaren werkzaam geweest in het (duurzaam) toerisme, in eerste instantie als reisleider, maar daarna vooral als productmanager bij diverse avontuurlijke reisorganisaties, was na bijna 20 jaar de koek op en de tijd rijp voor een overstap naar het onderwijs. Ik werk nu bijna 5 jaar met veel plezier bij Hogeschool Inholland bij de internationale bacheloropleiding Tourism Management, waar ik met name lessen verzorg rond toerisme beleid. Samen met studenten bekijken we onder andere hoe we toerisme op een verantwoorde manier kunnen aanbieden. Daarnaast ben ik leercoach in jaar 1 en coördinator van de minor Business Travel & Incentives.

Onlangs ben ik (cum laude!) afgestudeerd aan de Universiteit van Leeds op de master Responsible Tourism. Als binnenstadbewoner schreef ik mijn afstudeerscriptie over een onderwerp dichtbij huis: namelijk het erotisch centrum (om sekswerkers van de Wallen naar elders te verhuizen) als oplossing (?) voor het overtoerisme-probleem in de Amsterdamse binnenstad.

Een van de redenen om mij aan te sluiten bij het Urban Leisure & Tourism Lab Amsterdam is dat ik hoop een link te kunnen maken naar de binnenstad en te leren van wat er speelt en aan oplossingen wordt gezocht in Amsterdam Noord. Daarnaast hoop ik natuurlijk een positieve bijdrage aan het lab te leveren, mede door mij te richten op ‘community building’ om zo met het lab nog meer vaste voet aan de grond te krijgen in Amsterdam Noord.

21 december 2023