Studenten leveren bijdrage aan gemeenschap in Amsterdam Noord

Studenten leveren bijdrage aan gemeenschap in Amsterdam Noord

Community Contribution is een belangrijk onderdeel binnen onze minor. In ons lab leren onze studenten niet alleen alles over onderzoeken, ontwerpen, testen en opleveren van creatieve concepten. Ook geven zij iets terug aan de gemeenschap van Amsterdam Noord.

Twee mooie voorbeelden van community contribution zijn poetsles en communal pantry.

Poetsles

In ons living lab in de Modestraat is een poetsles gegeven aan bezoekers door student Rubab Bhatti. Rubab volgt de bacheloropleiding Mondzorgkunde bij Hogeschool Inholland. Via onze minor wil zij haar social skills verbeteren en kennis verbreden, onder andere door het geven van deze workshop.

Communal pantry

Twee internationale studenten Elia Solognier¬†en¬†Emma Jo Keevers hebben hun ‘communal pantry’ (gemeenschappelijke voorraadkast) geopend op het¬†Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord. Deze kast is de plek waar bewoners voedsel kunnen delen, meenemen of ruilen. De kast is voor Elia en Emma meer dan een project; het is een uiting van de verbondenheid van deze studenten met Amsterdam Noord. Door simpelweg een paar planken te vullen, hopen zij het verschil te maken!

14 december 2023