Wicked problems

Wicked problems

Toerisme leidt veelal tot overlast, maar biedt ook kansen. Hoe maak je steden aantrekkelijk voor bezoekers? En houd je ze tegelijkertijd leefbaar voor bewoners en ondernemers? Dat is voor veel steden een complex vraagstuk, ook wel ‘wicked problem’ genoemd, waar het Urban Leisure & Tourism Lab in Amsterdam en Rotterdam door het opleiden van zelfstandig denkende professionals en het ontwikkelen van praktijkgerichte kennis graag een betekenisvolle bijdrage aan levert.

Beide labs werken aan innovatieve, inclusieve en duurzame toerisme- en vrijetijdservaringen. Deze video geeft een inkijkje hoe studenten, docenten, onderzoekers en partners vanuit diverse organisaties en de omgeving gelijkwaardig met elkaar samenwerken aan een vraagstuk van een belangrijke toeristische trekpleister: de vijf jaarlijkse botenparade SAIL.

Wicked problems

In de video over ‘wicked problems’ lichten lab lead en associate lector Roos Gerritsma, lector Societal Impact Design Wina Smeenk en lab coördinator Jolanda Möller toe hoe onderzoek, onderwijs en praktijk in het lab samenkomt. Hanna Winters, bestuurssecretaris SAIL Amsterdam laat zien hoe SAIL daagt als één van de betrokken organisaties studenten, docenten en onderzoekers uit met hen mee te denken over mogelijkheden om te verduurzamen en daarin de jongere generatie te betrekken. En Sem en Robin, studenten communicatie, laten weten hoe zij tot innovatieve ideeën zijn gekomen en wat de ervaring in het lab hen tot nu toe heeft opgeleverd!

15 mei 2023