Wat is een lab track?

Wat is een lab track?

Het Urban Leisure & Tourism Lab Amsterdam biedt ieder semester een lab track aan. Dit is een keuzemodule waaraan studenten van verschillende bacheloropleidingen van hogescholen en universiteiten uit binnen- en buitenland 5 maanden lang kunnen deelnemen.

Onze (internationale) studenten werken over disciplines heen samen aan complexe vraagstukken. Zij gaan aan de slag om een creatief product te ontwerpen op het gebied van toerisme of vrijetijdsbesteding om zo het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord te transformeren in een bruisende, aantrekkelijke en veilige plek. Zij krijgen hierbij hulp van diverse partners uit onze leergemeenschap: docenten, onderzoekers, netwerkpartners, bewoners en gebruikers.

  • Roos Gerritsma vertelt over Lokaal Weten
  • Roos Gerritsma vertelt over Lokaal Weten

Interdisciplinair samenwerken en creƫren

De samenleving ziet complexe vraagstukken op zich afkomen. Vraagstukken die niet zomaar op te lossen zijn, maar juist vragen om ontwerpgerichte, interdisciplinaire samenwerking en creatie. Maatschappelijke vraagstukken houden zich niet aan de grenzen tussen een technische, financiƫle of creatieve opleiding. Door over die grenzen heen samen te werken, zijn studenten in staat om tot andere oplossingen te komen dan wanneer ze alleen samenwerken binnen de eigen opleiding. Zo ontwikkelen ze onmisbare competenties voor een interdisciplinair werkveld.

Design Thinking

Binnen het lab werken wij met Design Thinking waarbij studenten werken in climbs, waarbij zij verschillende processtappen doorlopen en letterlijk omhoog klimmen. Na iedere climb presenteren onze studenten tijdens de jamsessie wat zij ontworpen hebben aan verschillende netwerkpartners. Feedback van partners is hierbij zeer waardevol!

Creative Future Lab: become the creative professional of the future

17 februari 2023