Placemaking Buikslotermeerplein

Placemaking Buikslotermeerplein

Transformeer het Buikslotermeerplein in een bruisende, aantrekkelijke en veilige plek!

Op maandag 6 februari 2023 zijn wij gestart met 20 (internationale) studenten van de opleidingen Tourism Management, Leisure & Events Management,  Communicatie en Creative Business en Facility Management van Hogeschool Inholland aan een nieuw vraagstuk op het gebied van toerisme en kunst & cultuur.

Samen met vele partners uit onze learning community gaan de studenten met hulp van onze leercoaches Mireille Middelhof, Babet de Hoon, Jeroen de Jager, Cécile Brand en Tom Parry aan de slag om nieuwe creatieve, innovatieve en duurzame concepten te bedenken om het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord te transformeren in een bruisende, aantrekkelijke en veilige plek voor bewoners en gebruikers van dit plein.

Het doen van onderzoek is integraal onderdeel van het labonderwijs. Naast New Urban Tourism en Regenerative Tourism zijn ook de onderzoeksgebieden Design Thinking, Societal Impact Design en Authentic Leadership nauw verweven in ons programma.

Jamsessies

Tijdens jamsessies pitchen onze studenten hun concepten aan onze partners. Op basis van hun feedback gaan de studenten aan de slag om hun concepten te verbeteren. Dit doen wij in vier stappen: discover (ontdekken), define (definiëren), develop (ontwikkelen) en deliver (opleveren).

Jam sessie Datum Tijdstip
Discover vrijdag 17 maart 2023 14.00 tot 16.00 uur
Define vrijdag 14 april 2023 14.00 tot 16.00 uur
Develop vrijdag 12 mei 2023 14.00 tot 16.00 uur
Deliver vrijdag 2 juni 2023 14.00 tot 16.00 uur

Locatie: Modestraat, Buikslotermeerplein 15-17 in Amsterdam

Wil je (een van) de jamsessies bijwonen? Meld je aan via ultlab.amsterdam@inholland.

Na afloop van iedere jamsessie organiseren wij een netwerkborrel.

Meer informatie?

Voor inhoudelijke vragen of samenwerking met ons lab kun je contact op met onze lab lead Roos Gerritsma (roos.gerritsma@inholland.nl).

Voor organisatorische vragen kun je terecht bij onze labcoördinator Jolanda Möller (jolanda.moller@inholland.nl).

6 februari 2023