Fantoomgroei: toerisme

Fantoomgroei: toerisme

De relatieve rust door de COVID-19 pandemie gaf ons de mogelijkheid om te kijken naar de stad zonder toerist en te reflecteren op belangrijke vragen zoals wat de toerisme voor de aarde betekend, en hoe toerist en bewoner samen kunnen leven.

Op woensdag 30 juni was er in Pakhuis de Zwijger een livecast over dit onderwerp, met name over de plek van de toerist in Amsterdam. Lectoren Wina Smeenk en Ko Koens van de Urban Leisure & Tourism Labs in Amsterdam en Rotterdam mochten aanschuiven voor het tweede deel van de uitzending, waarin gekeken werd naar toekomstige oplossingen. In een constructief en positief kritisch gesprek legden zij de nadruk op spelende interventies op hyper lokaal niveau om in de toekomst toeristische meerwaarde te creƫren en negatieve elementen te voorkomen. De uitzending kan hieronder worden teruggekeken.

13 juli 2021