Dromen van een duurzame en inclusieve stad 27 mei '21

Dromen van een duurzame en inclusieve stad

Hoe ziet de stad van de toekomst eruit? Heb jij creatieve ideeën, ontwerpen of dromen over een duurzame en inclusieve toekomst? Doe dan mee aan onze livecast bij Pakhuis de Zwijger. De livecast vindt plaats op donderdag 27 mei om 18:30 uur.

Het New European Bauhaus-initiatief verbindt de Europese Green Deal met onze leefruimtes en het roept alle Europeanen op om zich een duurzame en inclusieve toekomst voor te stellen. Vanuit dit idee organiseren wij samen met Designing Cities for All een livecast waarin deze toekomstscenario’s worden gevisualiseerd en waar wordt nagedacht over wat ervoor nodig is om zo’n mogelijke toekomst te realiseren.

Hoe zullen onze toekomstige steden eruit zien, wie zullen er in deze steden wonen en wat zijn de stappen die we moeten nemen om daar te komen? Een avond met dromers, denkers en designers.

Met onder andere de volgende sprekers: Guido Stompff (Lector Design Thinking Hogeschool Inholland en projectleider H2020 Smartdest ULT-lab), Jurgen Bey (designer en directeur Sandberg Instituut, AHK), Mike de Kreek (docent Master Social Work en Qualitative Research Designs aan de Hogeschool van Amsterdam) en Edwin Gardner (co-founder Studio Monnik). Hier kun je meer lezen over de sprekers en je aanmelden.

Het Centre of Expertise for Creative Innovation (CoECI) is het kennis- en innovatienetwerk voor de creatieve industrie. Ze zetten kunst, media, technologie en ontwerp in voor een duurzame, inclusieve en grootstedelijke samenleving. De activiteiten van CoECI zijn open en toegankelijk: iedereen kan een bijdrage leveren en is welkom!

10 mei 2021