Jouw minor

Jouw minor

Breng jouw kennis tot leven in een Living Lab

Ben jij er klaar voor om je kennis echt tot leven te brengen? Impact te maken op dingen die ertoe doen? Als Young Professional samen te werken met ondernemers, gemeenten, bewoners, onderzoekers en studenten van verschillende opleidingen? Welkom bij de Living Labs van Inholland. Je minor was nog nooit zo real. En jouw kennis en vaardigheden nog nooit zo relevant.

Check de video hieronder en lees verder om te kijken of een minor in een Living Lab voor jou de beste keus is.

Waarom kies jij voor een Living Lab als minor?

1. Ik wil concreet toepassen wat ik weet en kan

“Wat ik in mijn opleiding al geleerd had, heb ik heel veel toegepast in het lab. Als er één ding is dat ik geleerd heb in het lab dan zijn het mijn communicatieve vaardigheden.”

>>> Kennis krijgt pas waarde als je het toepast, het liefst in een omgeving waar het er echt om gaat. Een Living Lab is precies zo’n omgeving. Hier leer je met de experts op het onderwerp dat jij kiest. En zij leren van jou. Echte situaties, echte vraagstukken, echte oplossingen, echte impact. Dat is wat een Living Lab te bieden heeft.

2. Ik wil groeien in mijn persoonlijke ontwikkeling

”Vooraf had ik nooit gedacht dat ik zoveel zou leren.”

>>> Schaven aan je mensenkennis. Groeien als young professional. Bij de Living Labs ontdek je wat jij echt belangrijk vindt en volg je je eigen route om impact te maken in de samenleving. Wat je persoonlijke doelen dus ook zijn: het vrije karakter van de Living Labs geeft je de kans om eruit te halen wat voor jou telt.

3. Ik wil mijn baankansen vergroten na afstuderen

“Na het lab doe ik nu een stage in het buitenland. Ik merk dat ik veel beter weet hoe ik met verschillende stakeholders om kan gaan. Ik doe het niet meer ‘voor iemand’ maar ‘met elkaar’.”

>>> Je bouwt aan je netwerk. Je leert rekening te houden met belangen en behoeften van veel verschillende stakeholders. En je maakt een concreet product. Zo verstevigt het kiezen voor een Living Lab als minor zonder twijfel je profiel. En dat zien werkgevers na je afstuderen maar al te graag.

4. Ik wil mezelf verder uitdagen

“In het lab heb ik creatieve vaardigheden opgedaan, waardoor ik beter met veranderingen om kan gaan; professioneel en in mijn privéleven.”

>>> Je kunt natuurlijk prima een minor volgen binnen de muren van de hogeschool. Niks mis mee. Maar het wordt pas echt spannend met ingewikkelde vraagstukken, in een omgeving daarbuiten. Leren door te doen, met vrijheid om te ontdekken. En dat in een team met studenten van andere opleidingen, andere hogescholen en zelfs uit andere landen. Genoeg uitdaging, denk je?

5. Ik wil sociale impact maken

“Met maatschappelijke vraagstukken bezig zijn vind ik nou eenmaal belangrijk, omdat er heel veel speelt in de wereld op dit moment. Dat kan ook met je eigen onderneming.”

>>> Alle Living Labs zijn zo ingericht dat ze echt iets bijdragen aan de wereld waarin we leven. Kiezen voor een Living Lab als minor betekent dus hoe dan ook écht impact leren maken, en ontdekken wat voor problemen, vragen en uitdagingen je daarbij tegenkomt. En neem nou maar van je voorgangers aan: daar heb je de rest van je (werkende) leven profijt van.

6. Ik wil een netwerk opbouwen

“Eerst wilde ik alleen maar bij vrienden in het team zitten. Door het lab zie ik dat het zoveel beter werkt in een groep met verschillende kennis en kwaliteiten.”

>>> In de Living Labs komen professionals uit het werkveld, gemotiveerde studenten van allerlei achtergronden, van andere hogescholen en soms ook andere landen, inspirerende onderzoekers en maatschappelijke partners bij elkaar. Zo’n waardevolle netwerkkans pak je toch met beide handen aan?

Over ons lab

Hoe dragen toerisme en bezoekers positief bij aan een stedelijke gemeenschap?

Amsterdam Noord is niet alleen het grootste stadsdeel van onze hoofdstad. Het is ook het meest veelzijdige. Iedere dag opnieuw ontstaan nieuwe initiatieven. Er wordt lustig gebouwd, er wordt volop geleefd, terwijl oorspronkelijke bewoners en nieuwe ‘Noorderlingen’ samen hun plekje proberen te vinden.

Tegelijk kent Amsterdam Noord een paar van de meest tot de verbeelding sprekende voorzieningen en horecagelegenheden van de stad, en zijn festivals hier meer regel dan uitzondering. Die dynamiek trekt dagelijks een stroom bezoekers die het IJ oversteken. Hoe kunnen we zorgen dat die bezoekers op de lokale gemeenschap een positieve uitwerking hebben? In dit Living Lab, in het hart van één van de meest sociaal diverse en beweeglijke buurten van Nederland, proberen we op die vraag antwoorden te vinden.

Dat doen we samen met de gemeente, met ondernemers en met maatschappelijke partners. Vanuit onze broedplaats ontwikkelen we oplossingen die een duurzame stad voor bewoners, ondernemers en bezoekers dichterbij brengen. In intensief overleg met en gevoed door de lokale community werken we aan gebiedsontwikkeling op een toekomstbestendige, mens- en planeetinclusieve manier. Help jij mee? Wie als young professional zijn kennis en kunde in het Urban Leisure & Tourism Lab Amsterdam heeft getest, heeft er voor het leven een ervaring bij.

 

Maak van je minor een ervaring met impact. Voor jezelf en voor de samenleving.

Je kunt je aanmelden vanaf maandag 27 november 12:00 uur tot en met zondag 7 januari 23:59 uur.

Aanmelden voor Inholland studenten
Aanmelden voor externe studenten via KiesopMaat

Wacht dus niet te lang, want vol = vol!

Het kan natuurlijk zo zijn dat je nog vragen hebt. Wil je meer weten over wat je kunt verwachten? Een eerlijk gesprek voeren met een student die al een Living Lab als minor heeft afgerond? Of wil je alvast eens een kijkje nemen in één van de Living Labs? Het kan! Deel al je vragen via de link hieronder. We komen graag met je in contact.

Neem contact op

20 november 2023