Jenny Andersson bezoekt ons living lab en het lokale eco systeem

Jenny Andersson bezoekt ons living lab en het lokale eco systeem

Regenerative Place-sourced designer Jenny Andersson bracht op dinsdag 19 september een bezoek aan het Urban Leisure & Tourism Lab Amsterdam en het lokale ecosysteem. Jenny Andersson is de oprichtster van Really Regenerative Centre waarmee zij het leertraject ‘Power of Place’ organiseert. Zowel onze lab lead Roos Gerritsma als lector New Urban Tourism Ko Koens volg(d)en dit leertraject met grote interesse. Omdat we ernaar streven een bijdrage te leveren aan regeneratieve placemaking en toerisme binnen onze labs in Amsterdam en Rotterdam, vonden er meerdere manieren plaats om ideeën en praktijkvoorbeelden uit te wisselen.

Leerregisseur Zac Woolfitt had een lang gesprek met haar over onze lab pedagogiek en in welke mate het Urban Leisure & Tourism Lab bijdraagt ​​aan de capaciteitsopbouw van onze lab studenten. Hij was zo vriendelijk om haar naar de pont te brengen, die binnen 15 minuten vaart naar Amsterdam Noord.

Omdat waterbeheer en scheepsbouw diep geworteld zijn in het DNA van ons land bezochten we twee voormalige scheepswerven (NDSM en de Ceuvel). Op de Ceuvel hadden we een prachtige uitwisseling met Anouschka Trauschke van Tours that Matter. Tours that Matter wordt beschouwd als een van onze nauwe partners in het mede ontwerpen van regeneratief toerisme in Amsterdam Noord. Tours that Matter nam onze lab studenten vorige week ook al mee op een speciale tour en deelden enkele inzichten over hun bottom-up aanpak.

Dit alles werd gevolgd met een bezoek aan ons fysieke lab in de Modestraat, waar Jenny en enkele studenten, leercoaches Jeroen Jager en Cécile Brand, Ko en Roos een werkelijk inspirerende uitwisseling hadden. Er werden veel verschillende onderwerpen besproken, zoals: snel en langzaam gaan, lokaal werken aan mondiale vraagstukken en een plek echt leren begrijpen. Omgekeerd werden specifieke vragen gesteld over de uitdagingen waar de lab studenten momenteel aan werken voor SAIL Amsterdam en Startblok Elzenhagen in Amsterdam Noord.

In april 2024 komt Jenny weer naar Nederland voor een bezoek aan onze labs.

Regenerative Intensive

Het bezoek van regenerative expert Jenny Andersson smaakte naar meer. Daarom organiseert ons lab in samenwerking met  collega’s van het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam en het ENSUT netwerk op 16 en 17 april 2024 een Regenerative Intensive!

Interesse?
Houd de komende tijd onze website en LinkedIn in de gaten! Maandag 16 april is ook open voor professionals; dinsdag 17 april is het programma voornamelijk bestemd voor studenten, maar we staan altijd open voor belangstellenden.

21 september 2023