Interview Ryukoko University Kyoto (Japan)

Interview Ryukoko University Kyoto (Japan)

Afgelopen donderdag 23 maart werd onze lab lead Roos Gerritsma geïnterviewd door prof. dr. Daisuke Abe van de Ryukoko University uit Kyoto, Japan.

Dhr. Abe is bezig met een onderzoek naar overtoerisme in steden, waaronder Amsterdam. Hij vertelde dat hij het zo opvallend en kenmerkend vond dat de aanpak van het toerisme in Amsterdam niet is gericht op maar één thema – zoals in Venetie het verhogen van de toeristenbelasting of in Barcelona het tegengaan van hotels en Airbnb’s – maar juist holistisch, gericht op vele met elkaar samenhangende systemen. Tijdens het interview vertelde Roos over de laatste ontwikkelingen, zoals het recente Visiedocument bezoekseconomie Amsterdam in 2035. Zij spraken af met elkaar contact te houden en verkennen welke vormen van samenwerking mogelijk is.

Dhr. Abe was trouwens voor de 2e keer in zijn leven in Amsterdam, de laatste keer was in 2012 en hij kon dan ook beamen dat het toerisme in de afgelopen tien jaar enorm is gegroeid.

27 maart 2023