Mirna Albertsma

Mirna Albertsma

Coördinator

“Ik wil zoveel mogelijk mensen binnenhalen”

Als coördinator is Mirna Albertsma de linking pin tussen studenten, leercoaches, onderzoekers, externe partners en iedereen die iets met het lab wil ondernemen. Zij is kwartiermaker voor de nieuwe locatie op het Buikslotermeerplein, waar het lab – als het kan – deze zomer de deuren opent. “Het is belangrijk om fysiek in het onderzoeksgebied aanwezig te zijn. Ik zit daar straks om deze unieke multidisciplinaire onderzoeksgroep te verbinden met de buurt. En misschien kun je tegen die tijd ook wel gewoon een fiets bij ons huren voor een verkenningstocht door Noord.”

5 vragen aan Mirna…

 

Wat heb jij gestudeerd?

Ik heb de Hogere Hotelschool afgerond in Leeuwarden en vervolgens Cultuur, Organisatie en Management gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Wat voeg jij toe aan de leergemeenschap die het lab is?

Mijn empathisch vermogen is denk ik mijn sterkste toegevoegde waarde, ik kan mij goed verplaatsen in ieders belang. Ik kan daarom goed verbindingen maken tussen de partijen en probeer ieder zo goed mogelijk te helpen. Mijn hart ligt echter bij de ontwikkeling en het welbevinden van de student.

Wat is je lievelingsplek in Amsterdam-Noord?

De Schellingwouderdijk, het NDSM-terrein en Metrostation Noord.

Maak deze zin af: vrije tijd en recreatie betekenen voor mij…

…zingevende verbinding met medemens en natuur.

Welke dingen zijn volgens jou belangrijk voor een positieve ontwikkeling van de sector toerisme, recreatie en events?

Het is volgens mij belangrijk om toerisme, recreatie en events meer te gaan bekijken als mogelijke vehikels voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Terug naar het overzicht