Mechteline Van Es

Mechteline Van Es

Bijstand van bestuur & ontwikkeling Over het IJ

Over het IJ presenteert het hele jaar door kunstproducties, altijd met stedelijke thema’s en op spannende locaties in Amsterdam. In juli vindt ieder haar het Over het IJ Festival plaats: tien dagen lang actueel locatietheater van nieuwe en gevestigde makers op spraakmakende binnen- en buitenlocaties op de NDSM-werf, aan de oevers van het IJ en dieper in Amsterdam-Noord. Overige evenementen van Over het IJ zijn het jaarlijkse Noorderparkfestival, een cultureel festival voor en door bewoners, organisaties en ondernemers uit Amsterdam-Noord en Eendrachtsparkfestival. Meer informatie vind je hier.

 

5 vragen aan Mechteline van Es

Wat doe je voor/met Urban Leisure & Tourism Lab?

Ik heb met veel plezier twee keer groepen studenten deelgenoot gemaakt van een ambitieus idee voor Noord. Onze ambitie bestaat eruit om de verschillende sectoren beter met elkaar te verbinden waardoor er meer gedaan kan worden voor Noord en iedereen daar sterker van wordt. Sectoren zijn: cultuur, zorg en welzijn, commercieel producerende sector van producten en diensten, onderwijs, overheid en toerisme. Organisaties binnen die sectoren zijn met elkaar verbonden via netwerken, maar de sectoren onderling veel minder of niet. We willen daarom een community in Noord oprichten waar iedereen elkaar kan vinden. Gemene deler: Talentontwikkeling. We hebben studenten gevraagd om aan dit idee praktische handen en voeten te geven. Spannend om te zien waar de studenten mee kwamen.

Wat is je lievelingsplek in Amsterdam-Noord?

De NDSMwerf.

Maak de zin af: vrije tijd en recreatie betekenen voor mij….

…ontspanning, reset en inspiratie.

Welke dingen zijn belangrijk voor een positieve ontwikkeling van de sector toerisme, recreatie en events?

Samenwerking tussen zo veel mogelijk partijen.

Wat is je ambitie met betrekking tot de samenwerking met het Urban Leisure & Tourism Lab Amsterdam?

Mijn ambitie om een samenwerking te ontwikkelen met het lab, om studenten een kans te geven aan een praktisch vraagstuk te werken en zo in contact te komen met mensen en bedrijven. Hiermee doen ze ervaring op, vergroten ze hun netwerk en ontwikkelen ze hun talenten.

En Over het IJ haalt nieuwe contacten uit deze samenwerking; het is fijn om mensen uit andere sectoren naar onze ideeën te laten kijken en mee te laten denken.

Terug naar het overzicht