Mariam Saleh

Mariam Saleh

Afstudeerstudent

Op dit moment is Mariam, bachelorstudent Tourism Management aan Hogeschool Inholland, bezig met een afstudeeropdracht binnen het Urban Leisure & Tourism Lab Amsterdam. Zij wordt hierbij begeleid door lab lead Roos Gerritsma en leerregisseur Zac Woolfitt.

Haar opdracht is om meer groen te creëren in de buurt van het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord door middel van regeneratief toerisme en groene placemaking. Dit was aanvankelijk een project waaraan Mariam werkte tijdens haar minor vorige semester (lab track Urban Leisure & Tourism Lab Amsterdam). Zij vond het leuk om dit concept verder uit te werken en hiermee iets te creëren met de gemeenschap, voor de gemeenschap.

“Het liefst zou ik graag meer bewustzijn creëren over onze impact op de natuur en wat we kunnen doen om daar een positieve bijdrage aan te leveren.”

3 vragen aan Mariam

1. Welke aandachtspunten vind je belangrijk voor Amsterdam als toeristen- en vrijetijdsstad?
Ik vind het belangrijk om minder bekende plekken, oftewel ‘verborgen pareltjes’ van de stad (zoals bijvoorbeeld Amsterdam Noord) uit te lichten. Er is meer in de stad dan alleen de drukbezochte hotspots, en ik vind het belangrijk om dat te laten zien.

2. Wat zou jij willen bijdragen aan onze learning community hier in Amsterdam Noord (en omgeving)?
Ik wil graag een rol spelen om het gebied nieuw leven in te blazen en mensen een stap dichter bij de natuur te brengen. Het liefst zou ik graag meer bewustzijn creëren over onze impact op de natuur en wat we kunnen doen om daar een positieve bijdrage aan te leveren.

3. Wat is je favoriete plek in Amsterdam Noord en waarom?
Ik heb veel familie en vrienden die in/nabij het IJplein wonen. Ik heb daar veel herinneringen, dus die buurt heeft een speciaal plekje in mijn hart.

Terug naar het overzicht