Luca von Prittwitz

Luca von Prittwitz

Student assistent

“Het is niet meer doen alsof”

Toen haar stage naar Bali niet doorging, meldde Luca von Prittwitz, student International Tourism Management, zich aan voor het labprogramma Reinvent Tourism. Ze pitchte de ideeën van haar en andere studenten op een bijeenkomst van Pakhuis de Zwijger en werd gevraagd wat langer te blijven. Zij is de ‘student’s voice’ in het team en werkt ondertussen aan haar scriptie over fair tourism. “In het lab verandert theorie in praktijk, het is niet meer ‘doen alsof’. De vrijheid die je daarbij krijgt is eerst even wennen, maar daarna heel inspirerend. Je mag hier alles zelf bedenken, daar word je veel creatiever van.”

5 vragen aan Luca…

Wat heb je gestudeerd?

Ik ben in Duitsland tot redactrice opgeleid en ben nu aan het afstuderen binnen de studie International Tourism Management aan de Hogeschool Inholland in Amsterdam, Diemen.

Wat voeg jij toe aan de leergemeenschap die het lab is?

Als student heb ik een andere kijk op de dingen en omdat we veel met studenten samenwerken is dit zeker een voordeel voor het lab. Het is ook handig dat ik ervaring heb met het opleidingsprogramma dat door het lab wordt aangeboden. Daarnaast deel ik de idealistische instelling die wij bij het lab hebben. We geloven allemaal dat we de wereld een stukje beter kunnen maken en dat we niet moeten wachten tot dat het van zelfs gebeurt, maar elkaar bij de hand nemen en gewoon ergens beginnen. Verder denk ik dat het van waarde is dat ik een ambitieus, ook weleens een beetje perfectionistisch, en open persoon ben. En ik vind het leuk uitgedaagd te worden en een positieve impact te kunnen achterlaten.

Wat is je lievelingsplek in Amsterdam-Noord?

De Ceuvel, het Skate café, Pllek – het is moeilijk een keuze te maken, het hangt ervan af in welke stemming je bent!

Maak deze zin af: vrije tijd en recreatie betekenen voor mij…

…alle problemen en zware gedachten los kunnen laten, alleen genieten van de mooie momenten en de mensen om je heen en van het feit dat je leeft.

Welke dingen zijn volgens jou belangrijk voor een positieve ontwikkeling van de sector toerisme, recreatie en events?

Meer gesprekken en discussies met de mensen die er echt bij betrokken zijn. Ook weleens beetje meer weerstand wanneer de dingen niet lekker lopen en er nog te weinig aan gedaan wordt (climaatcrisis, ongelijkheid, etc.). Dit is niet waar het echt om gaat in het leven of wat ons mensen zal helpen om te blijven bestaan. Laten we de focus meer leggen op een gezonde samenleving.

Terug naar het overzicht